Werkwijze

Wat kun je verwachten

Praktisch

Fijn als je zelf voor twee grote (bad)handdoeken wilt zorgen. Trek makkelijk zittende kleding aan, waarbij het beetje olie dat op je huid achterblijft na de massage geen probleem is. Je kunt bij mij pinnen en contant betalen, of vooraf overboeken.

Voor en tijdens de massage

Voor de massage hebben we een kort gesprek over je gezondheid, je wensen en eventueel thema's die spelen in je leven. Ben je al vaker geweest dan bespreken we hoe het op dat moment met je is. Dan mag je je uitkleden (je onderbroek blijft aan). Ik vertel je hoe je op de massagetafel mag komen liggen, ik leg een handdoek over je heen, check of je prettig ligt, of de temperatuur goed is en als je het fijn vindt zet ik een rustig muziekje aan. We praten zo min mogelijk tijdens de massage. Dit geeft jou de mogelijkheid om met je aandacht bij mijn handen en de sensaties in je lichaam te blijven, zodat je je bewust kunt worden van wat er te voelen is. Tijdens de massage zal ik je misschien wel vragen hoe het voor je voelt en of de druk goed is, zodat ik de behandeling goed op je kan afstemmen.

Na de massage

Na de massage ga ik mijn handen wassen en schenk ik wat water of thee voor je in. Je kunt dan rustig overeind komen en je weer aankleden. We praten even na over je ervaring. Door de massage kunnen er allerlei afvalstoffen vrijkomen en door de rest van de dag goed te drinken (water en/of kruidenthee), kunnen deze goed afgevoerd worden. Dit voorkomt eventuele hoofdpijn. Deze afvalstoffen komen vrij in de vorm van donkerdere urine, andere ontlasting, meer transpiratie, meer witte vloed of meer oorsmeer. Je kunt je naderhand geweldig voelen, ontspannen en energiek, maar oude kwalen kunnen ook tijdelijk terugkomen om daarna te verdwijnen. Massage spreekt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan: ervaar het zelf!

Een massage maakt duidelijk dat wat er is, dus je kunt je ook tijdelijk níet zo fijn voelen na een massage.

En verder...

• Indien je onder behandeling bent van een arts, therapeut of specialist is het raadzaam hiermee vóór de eerste afspraak te overleggen of een massage een goed idee is.

• Massage kan een mooie aanvulling zijn op de reguliere gezondheidszorg. Met ernstige klachten kun je beter (eerst) een reguliere arts bezoeken.

• Ik vind hygiëne belangrijk en ik hoop dat jij daar ook zorg voor draagt.

• Seksueel getinte opmerkingen en/of handelingen worden niet op prijs gesteld. Ik kan je dan vragen de praktijk direct te verlaten (na betaling).

• Mijn mobiele telefoon gebruik ik tijdens onze afspraak alleen voor muziek. Voor je eigen rust is het prettig als het geluid van jouw telefoon uit staat.

• Voor mij geldt een beroepsgeheim, dus alles wat we bespreken blijft privé.

Covid-19

Vanwege het Coronavirus hebben afgelopen jaren extra hygiënemaatregelen gegolden. Uiteraard blijf ik oplettend en neem ik mijn verantwoordelijkheid. Als je hieromtrent nog vragen of twijfels hebt, stuur me gerust een bericht.

• We zijn eerlijk naar onszelf en elkaar:  in geval van (mogelijke) Covid19-klachten (keelpijn, loopneus, niezen, hoesten, benauwd, grieperig, diarree, braken, verhoging en/of koorts) verzetten we de afspraak kosteloos, zelfs als het 15 minuten voor onze afspraak is.

• Als jij het een prettig idee vindt dat ik een mondmasker draag, geef dat dat van tevoren aan. Ik doe dat graag voor je.

• Bij binnenkomst kun je je handen wassen in de keuken.

• Tijdens de massage staat er een Progenion luchtreiniger aan in de ruimte. Tussen de behandelingen door lucht ik de ruimte en desinfecteer ik de massagetafel.

• Mocht ondanks onze voorzichtigheid blijken dat we Covid-19 opgelopen hebben, dan brengen we elkaar op de hoogte, zodat we ieder onze maatregelen kunnen nemen.

"Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?" vroeg de jongen. "Help" antwoordde het paard.

- Charlie Mackesy