Werkwijze

Wat kun je verwachten

Praktisch

Fijn als je zelf voor twee grote (bad)handdoeken wilt zorgen. Trek makkelijk zittende kleding aan, waarbij het beetje olie dat op je huid achterblijft na de massage geen probleem is. Je kunt bij mij pinnen en contant betalen, of vooraf overboeken.

Voor en tijdens de massage

Voor de massage hebben we een kort gesprek over je gezondheid, je wensen en eventueel thema's die spelen in je leven. Ben je al vaker geweest dan bespreken we hoe het op dat moment met je is. Dan mag je je uitkleden (je onderbroek blijft aan). Ik vertel je hoe je op de massagetafel mag komen liggen, ik leg een handdoek over je heen, check of je prettig ligt en of de temperatuur goed is. We praten zo min mogelijk tijdens de massage. Dit geeft jou de mogelijkheid om met je aandacht bij mijn handen en de sensaties in je lichaam te blijven, zodat je je bewust kunt worden van wat er te voelen is. Tijdens de massage zal ik je misschien wel vragen hoe het voor je voelt en of de druk goed is, zodat ik de behandeling goed op je kan afstemmen.

Na de massage

Na de massage ga ik mijn handen wassen en schenk ik wat water of thee voor je in. Je kunt dan rustig overeind komen en je weer aankleden. We praten even na over je ervaring. Door de massage kunnen er allerlei afvalstoffen vrijkomen en door de rest van de dag goed te drinken (water en/of kruidenthee), kunnen deze goed afgevoerd worden. Dit voorkomt eventuele hoofdpijn. Deze afvalstoffen komen vrij in de vorm van donkerdere urine, andere ontlasting, meer transpiratie, meer witte vloed of meer oorsmeer. Je kunt je naderhand geweldig voelen, ontspannen en energiek, maar oude kwalen kunnen ook tijdelijk terugkomen om daarna te verdwijnen.

Een massage maakt duidelijk dat wat er is, dus je kunt je ook tijdelijk níet zo fijn voelen na een massage!

En verder...

• Indien je onder behandeling bent van een arts, therapeut of specialist is het raadzaam hiermee vóór de eerste afspraak te overleggen of een massage een goed idee is.

• Massage kan een mooie aanvulling zijn op de reguliere gezondheidszorg. Met ernstige klachten kun je beter (eerst) een reguliere arts bezoeken.

• Ik vind hygiëne belangrijk en ik hoop dat jij daar ook zorg voor draagt.

• Grensoverschrijdend gedrag en/of opmerkingen worden niet op prijs gesteld. Ik kan je dan vragen de praktijk direct te verlaten (na betaling).

• Mijn mobiele telefoon staat tijdens onze afspraak op stil. Voor je eigen rust is het prettig als het geluid van jouw telefoon ook uit staat.

• Voor mij geldt een beroepsgeheim, dus alles wat we bespreken blijft privé.

"Hoe als je je met zorgeloosheid kon omringen en dat dat je ruimte was"

- Bert Schierbeek