Wie ben ik?

Mijn achtergrond

Van denken naar voelen

Aangenaam kennis te maken: Anneke Heemskerk (1977), geboren en getogen in Tilburg. Na acht jaar fulltime voor de klas als leerkracht, kwam ik via een burn-out in aanraking met de kracht van 'massages met aandacht'. Ik merkte hierdoor op dat ik vooral in mijn hoofd leefde, alleen nog maar (van vakantie naar vakantie) overleefde en de signalen van mijn lijf al jaren negeerde. "Hallo", zei mijn lijf met kwaaltjes, "ik ben er ook nog! Zorg voor mij, luister naar mij, voel mij!". Ik werd nieuwsgierig naar mezelf:

Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik eigenlijk? Wat vóel ik eigenlijk?

Zo belandde ik op Holos Academie voor Massagetherapie. Hiermee begon, naast het massageavontuur, een ontdekkingstocht naar mezelf en mijn overlevingsstrategieën (overdenken, mezelf extreem aanpassen) en naar hoe dat zich kan vastzetten in je lichaam.

Naast dat ik bekend ben met lichamelijke en mentale klachten door overprikkeling, overspannenheid en de ziekte van Lyme, hopte ik eerder van baan naar baan, van relatie naar relatie en van huis naar huis, verloor ik vrij vroeg mijn beide ouders en ben ik bewust kinderloos. Ik kan wel zeggen dat ik zo een breed scala aan (werk- en opleidings)ervaring en levenswijsheid verzameld heb om te leren wat ik nodig heb: rust, beweging, gezonde voeding én voeding voor mijn ziel. Dit doe ik met goede gesprekken, rust nemen, sporten, wandelen in de natuur, lezen en (zonder talent toch gewoon) zingen en dansen! Voor wie bekend is met het boek 'Patronen doorbreken': de modus van de gezonde volwassene en de modus van het gelukkige kind laat ik zo veel mogelijk aan bod komen!

Inmiddels zie ik mezelf als een krachtige, verbindende persoonlijkheid, heel sensitief, aandachtig en intelligent. Ik sta open en bewust in het leven en ik ben op mijn best in mijn werk als ik vertrouwen en autonomie ervaar. Ik volg mijn hart en mijn impulsieve aard en blijf mijn hele leven leren. De realiteit is dat het soms toch best een kunst blijkt om goed voor jezelf te blijven zorgen.

Sinds mei 2010 heb ik mijn eigen massagepraktijk. Ik werk op vrijdag en zaterdag, op afspraak, in mijn praktijk aan huis in Ingen. Of bij jou thuis. Maar ook als freelancer op retraites, evenementen en bij bedrijven. Daarnaast werk ik parttime in loondienst.

Mijn massage lessen

Trainingen en opleidingen

• Opleiding Holistische Massage @Holos

• Yoga Nidra Teacher @YogaDreams

• De betekenis van ziekzijn @Zonnevlecht

• Burn out en stress @Holos

• Psoas massage @Foreverybody

• Triggerpointmassage @Foreverybody

• Bindweefselmassage @Zonnevlecht

• Reiki I @Oosterbeek

• Hotstone massage @Zonnevlecht

• Voetreflexmassage @Zonnevlecht

• Indian Head Massage @Zonnevlecht

• Kindermassage @Zonnevlecht

• Ontspanningsmassage @Zonnevlecht

 

Mijn massage ervaring

Van thuis tot retraite

• Yogaweekenden - Tayrona Yoga

• Dag van de Mantelzorger - Welzijn Rivierenland

• Retraites - FitBodyMind

• Yogaretraites - The Yoga Home

• Stilteweekend - Liesje

• Yogaweekend - Paksini

• Sensecity

• Oud-op-nieuw-feest - Club Lite A'dam

• Festival Mundial - de Oase

• Verwendag voor mensen met kanker

• TEDx Antwerpen

• De dag van de leraar

• Erasmus MC Tour de Rotterdam

• YogaBuiten

• Ladies Nights van Pathé Bioscopen

 

"Life is what happens when you're busy making other plans"

- John Lennon