Wie ben ik?

Mijn achtergrond

Van denken naar voelen

Aangenaam kennis te maken: Anneke Heemskerk (1977), geboren en getogen in Tilburg. Na acht jaar fulltime voor de klas, totaal gedesillusioneerd met nog wat restjes idealen, kwam ik via een flinke burn out in aanraking met de kracht van 'massages met aandacht'. Ik merkte hierdoor op dat ik vooral in mijn hoofd leefde, alleen nog maar (van vakantie naar vakantie) overleefde en de signalen van mijn lijf al jaren negeerde. "Hallo", zei mijn lijf met kwaaltjes, "ik ben er ook nog! Zorg voor mij, luister naar mij, voel mij!". Ik werd nieuwsgierig naar mezelf:

Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik eigenlijk? Wat vóel ik eigenlijk?

Zo belandde ik op Holos Academie voor Massagetherapie. Hiermee begon, naast het massageavontuur, een ontdekkingstocht naar mezelf en mijn overlevingsstrategieën (overdenken, mezelf extreem aanpassen) en naar hoe dat zich kan vastzetten in je lichaam.

Naast dat ik bekend ben met lichamelijke en mentale klachten door overprikkeling, overspannenheid en de ziekte van Lyme, hopte ik van baan naar baan, van relatie naar relatie en van huis naar huis, verloor ik vrij vroeg mijn beide ouders en ben ik bewust kinderloos. Ik kan wel zeggen dat ik zo een breed scala aan (werk- en opleidings)ervaring en levenswijsheid verzameld heb en goed weet wat ik nodig heb: rust, beweging, gezonde voeding én voeding voor mijn ziel.

Inmiddels zie ik mezelf als een krachtige, verbindende persoonlijkheid, heel sensitief, aandachtig en intelligent. Ik sta open en bewust in het leven en ik ben op mijn best in mijn werk als ik vertrouwen en autonomie ervaar. Ik volg mijn hart en mijn impulsieve aard en blijf mijn hele leven leren. De realiteit is dat het soms toch best een kunst blijkt om goed voor jezelf te blijven zorgen.

Dit voeden van mijn ziel probeer ik overigens met goede gesprekken, meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga en pilates, wandelen in de natuur, literatuur over persoonlijke ontwikkeling en (zonder talent toch gewoon) zingen en dansen 🙂

Sinds mei 2010 heb ik mijn eigen massagepraktijk. Ik werk in mijn praktijk aan huis, bij jou thuis, maar ook veel als freelancer op retraites, evenementen en bij bedrijven.

Ik zie het als een voorrecht om jou te mogen masseren en weer meer in contact te laten komen met je lichaam.

Mijn massage lessen

Trainingen en opleidingen

• Opleiding Holistische Massage @Holos

• Yoga Nidra Teacher @YogaDreams

• De betekenis van ziekzijn @Zonnevlecht

• Burn out en stress @Holos

• Psoas massage @Foreverybody

• Triggerpointmassage @Foreverybody

• Bindweefselmassage @Zonnevlecht

• Reiki I @Oosterbeek

• Hotstone massage @Zonnevlecht

• Voetreflexmassage @Zonnevlecht

• Indian Head Massage @Zonnevlecht

• Kindermassage @Zonnevlecht

• Ontspanningsmassage @Zonnevlecht

 

Mijn massage ervaring

Van thuis tot retraite

• Dag van de Mantelzorger - Welzijn Rivierenland

• Retraites - FITBodyMind

• Yogaretraites - Tayrona Yoga

• Yogaretraites - The Yoga Home

• Stilteweekend - Liesje

• Yogaweekend - Paksini

• Sensecity

• Oud-op-nieuw-feest - Club Lite A'dam

• Festival Mundial - de Oase

• Verwendag voor mensen met kanker

• TEDx Antwerpen

• De dag van de leraar

• Erasmus MC Tour de Rotterdam

• YogaBuiten

• Ladies Nights van Pathé Bioscopen

 

"What's the best thing you've learned about storms?" "That they end," said the horse.

- Charlie Mackesy