Wie ben ik?

Mijn achtergrond

Van denken naar voelen

Aangenaam kennis te maken: Anneke Heemskerk. Ik ben in 1977 geboren in Tilburg. In plaats van naar de universiteit, zoals mijn ouders hoopten, ging ik na de middelbare school vol idealen en met een romantisch beeld van het juffenbestaan naar de PABO en werd opgeleid tot basisschooljuf. Na acht jaar fulltime voor de klas kwam ik echter via een flinke burn out in aanraking met de kracht van 'massages met aandacht'. Ik merkte hierdoor op dat ik vooral in mijn hoofd leefde, alleen nog maar (van vakantie naar vakantie) overleefde en de signalen van mijn lijf al jaren negeerde. "Hallo", zei mijn lijf met kwaaltjes, "ik ben er ook nog! Zorg voor mij, luister naar mij, voel mij!". Ik werd nieuwsgierig naar mezelf:

Wie ben ik eigenlijk? Waarom doe ik dingen zoals ik ze doe? Wat wil ik nou echt en waar word ik zó gelukkig van dat het kriebelt in mijn buik?

Zo belandde ik op Holos Academie voor Massagetherapie. Hiermee begon, naast het massageavontuur, een ontdekkingstocht naar mezelf en mijn overlevingsstrategieën (overdenken, mezelf extreem aanpassen) en naar hoe dat zich kan vastzetten in je lichaam. Naast dat ik bekend ben met lichamelijke en mentale klachten door overprikkeling, overspannenheid en Lyme, hopte ik van baan naar baan, van relatie naar relatie en van huis naar huis, verloor ik vrij vroeg mijn beide ouders en ben ik bewust kinderloos. Ik kan wel zeggen dat ik zo een breed scala aan (werk- en opleidings)ervaring en levenswijsheid bezit en goed weet wat ik nodig heb: rust, beweging, gezonde voeding én voeding voor mijn ziel. Inmiddels zie ik mezelf als een krachtige, verbindende persoonlijkheid. Heel sensitief, aandachtig en intelligent. Ik sta open en bewust in het leven en ik ben op mijn best in mijn werk als ik vertrouwen en autonomie ervaar. Ik volg mijn hart en blijf mijn hele leven leren. De realiteit is dat het soms toch best een kunst blijkt om goed voor jezelf te blijven zorgen.

Dit voeden van mijn ziel doe ik overigens met goede gesprekken, meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga en pilates, wandelen in de natuur, literatuur over persoonlijke ontwikkeling en (zonder talent toch gewoon) zingen en dansen 🙂

Sinds mei 2010 heb ik mijn eigen massagepraktijk. Ik werk in mijn praktijk aan huis, bij jou thuis, maar ook veel als freelancer op retraites, evenementen en bij bedrijven.

Mijn massage lessen

Trainingen en opleidingen

• Opleiding Holistische Massage @Holos

• Yoga Nidra Teacher @YogaDreams

• De betekenis van ziekzijn @Zonnevlecht

• Burn out en stress @Holos

• Psoas massage @Foreverybody

• Triggerpointmassage @Foreverybody

• Bindweefselmassage @Zonnevlecht

• Reiki I @Oosterbeek

• Hotstone massage @Zonnevlecht

• Voetreflexmassage @Zonnevlecht

• Indian Head Massage @Zonnevlecht

• Kindermassage @Zonnevlecht

• Ontspanningsmassage @Zonnevlecht

 

Mijn massage ervaring

Van thuis tot retraite

• Dag van de Mantelzorger - Welzijn Rivierenland

• Retraites - FITBodyMind

• Yogaretraites - Tayrona Yoga

• Yogaretraites - The Yoga Home

• Stilteweekend - Liesje

• Yogaweekend - Paksini

• Sensecity

• Oud-op-nieuw-feest - Club Lite A'dam

• Festival Mundial - de Oase

• Verwendag voor mensen met kanker

• TEDx Antwerpen

• De dag van de leraar

• Erasmus MC Tour de Rotterdam

• YogaBuiten

• Ladies Nights van Pathé Bioscopen

 

"Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?" vroeg de jongen. "Help" antwoordde het paard.

- Charlie Mackesy